Kan jag bli längre?

Tillväxtplattor som ligger mellan benen ger längdtillväxt. Med utvecklingen av dessa plack, kallad metafys och epifys, hjälper cellerna till att förlänga benstrukturen. Många ställer frågan “kan jag bli längre?” visst det kan du. Ungdom är den mest intensiva förlängningsperioden i benen. Men efter puberteten, med stängning av tillväxtplattorna är längdstopparna och förlängningen med naturliga medel nästan omöjliga. Därför är många vuxna som klagar över korthet nyfiken på förlängnings metoderna. Tack vare olika metoder som utvecklats idag är längdtillväxt möjlig vid vilken ålder som helst. Så vad kan vuxna individer göra för att få längre längd?

Längd förlängnings metoder för vuxna personer

Vi nämnde att längdtillväxten slutade i slutet av puberteten. Men i vuxen ålder är det möjligt att förlänga sig med operationer och olika övningar.

Längd förlängning operation

Bland de förlängnings metoder som kan tillämpas under vuxen ålder är kirurgisk metod förmodligen den mest effektiva. I själva verket är förlängnings operationer lämpliga för alla åldersgrupper. Dock är kirurgi det mest effektiva sättet för människor vars längd inte längre utvecklas under vuxen ålder. I detta avseende finns det många kirurgiska metoder som används för förlängning. Dessa inkluderar Holyfix metoden, Ilizarov metoden och den kombinerade metoden. Med dessa metoder kan förlängning av 1 mm per dag uppnås. Kan jag bli längre? med dagens teknik så kan du det. Dessutom finns det vissa risker för förlängning. Dessa risker inkluderar risken för infektion. Dessa risker kan dock minimeras tack vare undersökningarna före operationen.

Längd förlängning med medicinering

Längdtillväxt metoder som kan appliceras efter ungdomar i ung ålder inkluderar droger. Att köpa och använda dessa droger räcker dock inte för förlängning. Dessa läkemedel inkluderar växter som hjälper till att utsöndra tillväxthormon. Men läkemedel måste stödjas av övningar som är fördelaktiga för tillväxthormon.

Längd förlängning med övning

Förutom de förlängnings metoder som beskrivs ovan är en av de mest effektiva metoderna motion. Om du är en tonåring och har en kroppsstörning kan det få dig att se kortare ut än du är. Men du kan eliminera din hållning genom att träna. En av de mest effektiva övningarna för detta är yoga. Med yoga kan du återställa din kropp och se några centimeter längre. Men om du har bestämt dig för att göra yoga för att förbättra din hållning och se längre ut, bör du få hjälp av en expert för att komma igång. Så svaret till frågan “kan jag bli längre?” är ja.

relaterade inlägg

Lämna en kommentar